Foto: Minna Hellström

Foto: Minna Hellström

Välkommen till Föglö!

Att ta sig till Föglö 

Trafik till och från Föglö sker med de små vägfärjorna som hör till Skärgårdstrafiken. Färjorna ägs av Ålands Landskapsregering. Föglö har två färjfästen, ett i Degerby och ett i Överö. Läs mer om hur du hittar till Föglö under rubriken "Hitta till Föglö", till vänster i menyn.

Degerby färjfäste 

För att komma till Degerby åker man med färjan m/s Skarven från Svinö i Lumparland. Färjturen tar cirka 30 minuter. m/s Skarven går enligt turlista med ungefär en tur per timme.

Överö färjfäste 

För att komma till Överö från fasta Åland åker man från Långnäs i Lumparland. Du kan också komma från Galtby i Åbolands skärgård, via öarna Kökar och Sottunga. 

Priser 

Resan är gratis för passagerare. En avgift för cyklar tas ut, 5 euro och även en avgift för motordrivna fordon. För att få mera information om när färjorna går och priser för att åka får du från Ålandstrafiken.

Ställplatser i Degerby

Nytt för år 2019 är ställplatser för husbilar i Degerby centrum. Det har ställts i ordning tre platser med tillgång till el, vatten och servicehus. Pris 15 € / dygn. För mer information och betalning, ta kontakt med turistinformationen. 

Turistinformation på Föglö

Föglö kommun har en turistinformation där du som besöker Föglö kan få hjälp med att hitta på Föglö, hur färjorna går till och från Föglö och mycket mera. Turistinformationen finns i centrum av Degerby i samma hus som Biblioteket och endast öppen på sommaren.

I turistinformationen hittar du information om det mesta som händer och finns att göra på Föglö. Det finns också information om var du kan övernatta, äta eller besöka museer. Det finns också en del produkter till försäljning. Föglöböckerna, Föglöjackan, Föglövimpel, pins och dekaler är bara en liten del av vad du kan köpa där, även fiskekort finns till salu.