Fiske i skärgården

Foto: Mona Gustavsson

Friluftsliv

Idrottsplan

Idrottsplanen i Granboda sköts av FUIA

Badmöjligheter

Vid de allmänna stränderna på Sinting (Degerby) och vid Storgetösund (Hastersboda) kan du ta med familjen och njuta av en dag på stranden. Vid stranden i Degerby finns ett hopptorn uppfört.

Motionsbana

Det finns en barkbana i Degerby invid skolan. En kort bana som är 1,3 km lång och en längre bana som är cirka 3 km lång. Vintertid körs det upp ett skidspår på motionsbanan.

Orientering

Orienteringen sköts av FUIA. Man kan kontakta Stig Sundblom för att köpa orienteringskartor. Medlemmar i sektionen är Henry Helin, Tiina Hämäläinen, Henrik Sundblom och Stig Sundblom. Läs mer om FUIA här.

Friidrott

Friidrotten på Föglö has också hand om av FUIA. Kontaktperson är Marie Snällström och övriga medlemmar i sektionen är Roy Jansson och Kristian Holmström.

Bollspel

Volleyboll, innebandy, badminton i grundskolans gymnastiksal.
Kontaktperson Jesper Gåvefeldt.

Vid bokning av egna tider av gymnastiksalen i Föglö grundskola kontakta Tomas Lund eller skolföreståndare Siv Fogelström.

Fotboll (sommartid)

Kontaktperson Julian Mörn.

Tennisbana

Bakom Föglö grundskola, 500 meter från färjfästet, finns en tennisbana. För att boka tid och hyra banan kontaktar du kommunkansliet på tel. 50322. Under tiden 14.6-18.8 har turistinformationen hand om bokningarna på tel. 51037 eller 0457 342 7274. Du kan också hyra racket och boll från kommunkansliet/turistinformationen.

Boule

Intill Restaurang Seagram finns en boulebana som är öppen för vem som helst. Det är fritt att använda banan, bara man lämnar den i sådant skick som den var när man kom.

Vandringsleder

Det finns två vandringsleder och en byavandring på Föglö. Läs mer om vandringslederna under rubriken till vänster, eller klicka här.