Foto: Minna Hellström

Foto: Minna Hellström 

FUIA

FUIA ordnar aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna under hela året. FUIAs styrelse består av

Ordförande Niklas Eriksson  Ledamot Henry Helin 
Viceordförande   Tiina Hämäläinen Ledamot Simon Skarén
Sekreterare Katarina Ulenius Ledamot  Roy Jansson
Ledamot   Marie Snällström
Ledamot  Jesper Gåvefeldt 
   
Suppleant Kristian Holmström
    Suppleant  Stig Sundblom 

 

Uthyrning av idrottsplanen i Granboda

FUIA har en fin idrottsplan i Granboda, cirka 5 km från Degerby. I anslutning till planen finns ett servicehus med omklädningsrum och duschar. Vill du hyra idrottsplanen kan du kontakta Niklas Eriksson. Idrottsplanen är också öppen för egen träning.

Avgifter för att hyra planen

 • idrottsplanen 17,00 €/gång
 • idrottsplanen + servicehus
  > 10 personer 50,00 €
  < 10 personer 34,00€
 • uthyrning per gång servicehuset
  >10 personer 34,00 €
  <10 personer 17,00 €

FUIA-träningsdräkter

FUIA säljer träningsdräkter för alla åldrar och alla storlekar till ett förmånligt pris. Vill du ha en egen FUIA-dräkt kan du kontakta Tiina Hämäläinen, tel. 50181 eller 050 097 9739

Orientering (FUIA)

För orientering på Föglö kan man kontakta Stig Sundblom. Stig kan man också kontakta för att till exempel köpa orienteringskartor. Övriga medlemmar i sektionen är Henry Helin, Tiina Hämäläinen och Henrik Sundblom.

Orienteringskartor kostar

 • Blanka kartor - Samtliga kartor 2,50 €/styck
 • Kartor med fasta kontroller 5 €/styck
 • Tävlingskartor, fullständiga med färdig bana, startkort m.m. 6,70 €/styck
  - mot beställning, leveranstid min. 2 veckor
 • Mängdrabatter grupper >20 kartor - 15 %

Friidrott

Friidrottssektionen ordnar träningar på idrottsplanen under sommarmånaderan juni till augusti. Anslag finns på kommunens hemsida, på anslagstavlan vid butiken och i Föglöbladet.

Kontaktperson är Marie Snällström och övriga medlemmar i sektionen är Roy Jansson och Kristian Holmström.

Friidrottsträning

Den som är intresserad av att träna friidrott är fri att utnyttja vår fina idrottsanläggning, där de flesta friidrottsgrenar går att utöva. Behöver man redskap till någon gren och inte har egna redskap med sig kan man tillfälligt låna nyckeln av någon av styrelsemedlemmarna, som alla har nyckel till redskapsskjulet.

Bollsporter

Under tiden september - april ordnas det bollspel i Föglö grundskolas gymnastiksal. Man kan spela bland annat volleyboll, innebandy och badminton. Tillfällena är för de som fyllt 13 år och uppåt. Man samlas på torsdagar klockan 19.00-20.30 i gymnastiksalen. Se i kalendern vilka dagar det är. Kontaktperson är Jesper Gåvefeldt.

Vid bokning av egna tider av gymnastiksalen i Föglö grundskola kontakta Tomas Lund eller skolföreståndare Siv Fogelström, telefon 50199.

Fotboll

Sommartid ordnas fotboll på idrottsplanen i Granboda. Dag och tid meddelas via anslag på kommunens hemsida, anslagstavlan vid butiken och i Föglöbladet. Kontaktperson Julian Mörn.


Tennisbana

Bakom Föglö grundskola, 500 meter från färjfästet, finns en tennisbana. För att boka tid och hyra banan kontaktar du kommunkansliet på tel. 50322. Under tiden 14.6-18.8 har turistinformationen hand om bokningarna på tel. 51037 eller 0457 342 7274. Du kan också hyra racket och boll från kommunkansliet/turistinformationen.

Vill du spela badminton inomhus, kan du kontakta skolföreståndare Siv Fogelström för att boka.

Boule

Intill Restaurang Seagram finns en boulebana som är öppen för vem som helst. Det är fritt att använda banan, bara man lämnar den i städat skick efter avslutad användning.