Vad letar du efter?

Två vita trähus, ett med rött tegeltak och ett med svart, omringat av lummig sommargrönska.

Bygga och bo

Här hittar du information om lediga bostäder och tomter som finns till salu i kommunen. Du hittar också information om sophanteringen i kommunen, information om avlopp och vatten samt om kommunens vägar.

För dig som är nyinflyttad till Åland eller funderar på att flytta till Åland kan det vara bra att besöka https://www.alandliving.ax/ där inflyttade kan få allmän information om att leva och bo på Åland.

Kontorsutrymmen uthyres på kommungården

På kommungården i Degerby finns det kontorsutrymmen att hyra på övre våningen. Intresserade av att hyra kontorsutrymme kan lämnas in kontinuerligt. För närvarande finns fyra lösa arbetsplatser att hyra, samtliga med omedelbart tillträde. Det är också möjligt att hyra ett eget kontorsrum.

Hyra

Hyran för ett kontorsrum är mycket förmånliga 5 euro/m2/månad + andel i sociala utrymmen och arkiv. Utrymmena varierar mellan cirka 14 och 23m2. Hyran varierar beroende på storlek. Hyran kan vara från cirka 125 euro/månad till cirka 170 euro/månad samt cirka 65 euro/månad för de lösa arbetsplatserna. I hyran för utrymmena ingår inte städning av egna kontorsutrymmena men nog de allmäna utrymmena.

Intresserade av att hyra ombeds kontakta kommundirektör Niklas Eriksson på telefon 50093.

Lägenheter på Annagården

Föglö kommun hyr ut rum på såväl omsorgshemmet Annagården samt lägenheterna vid Annagårdens pensionärslägenheter. 

Ansökningar kan lämnas in kontinuerligt till äldreomsorgschefen.

För mer information kan man kontakta äldreomsorgschefen.

Nyheter inom Bygga och bo

24.3.2023 - Nu säljer vi tomter på bostadsområdet Ekholm
Välkommen till Ekholm på Föglö, ett nyproducerat, detaljplanerat bostadsområde där vi nu bjuder ut tomter till försäljning. Bostadsområdet Ekholm ligger i Prästgården by, drygt 3 km från kommunens...
Läs mer om Nu säljer vi tomter på bostadsområdet Ekholm ›
1.12.2021 - Egnahemstomter i Degerby till salu!
Går du i flytt- eller byggtankar? Föglö kommun säljer kontinuerligt tomter i Degerby. För tillfället finns exempelvis 15 stycken egnahemstomter med varierande storlek tillgängliga vid Sinting. Se...
Läs mer om Egnahemstomter i Degerby till salu! ›
10.11.2021 - Tomter i Degerby till salu!
Går du i entreprenörs- eller byggtankar? Föglö kommun säljer kontinuerligt tomter för upprättande av bostadshus och affärsverksamhet i Degerby. För tillfället erbjuds bland annat inom kvarter 4063:
Läs mer om Tomter i Degerby till salu! ›

E-faktura och direktbetalning

Nu kan du betala fakturor från Föglö kommun via e-faktura och direktbetalning.

Meddelandet om du önskar e-faktura bör dyka upp i din internetbank i samband med att du betalar en faktura från Föglö kommun.
Direktbetalning måste du själv avtala om hos din bank. Du behöver ha med dig en obetald faktura från Föglö kommun där ditt namn och referensnummer framgår. Direktbetalning är någonting mellan dig och din bank och ingenting som Föglö kommun administrerar.

Publicerad 5.2.2020
Uppdaterad 8.4.2022