Vad letar du efter?

Arbeta på distans

Kontorsmöjligheter

I kommunkansliets övre våning i Degerby finns kontorslokaler och arbetsstationer att hyra. Arbetsstationerna har internet, PC, skrivare och tillgång till kökshörna. Man kan också nyttja datorerna till en ersättning per timme. Priset för rummen och arbetsplatserna varierar med deras yta. Om du är intresserad vänligen kontakta kommundirektören för närmare information om priser och övriga villkor.

Telefon och datakommunikation

För telefon och internetuppkopplingar (bredband) genom fasta linjer på Föglö ansvarar Mariehamns Telefon Ab i samarbete med Ålands datakommunikation Ab (Ålcom). Ålcom är även domänadminstratör för .ax-domänen. Mobiltelefoni sköts via tjänster från Ålands Mobiltelefoni Ab eller från Telia Sonera. Dessutom erbjuder de olika bolagen service inom telefonväxlar, datakommunikation och internetförbindelser, installation av telefonnät i fastigheter mm.

Möteslokaler

Som lokaler för möten används ofta restaurang-och caféföretagen i kommunen. Dessutom finns mer anpassade möteslokaler i kommungården (ca 14 personer vid bord) och biblioteket (8-16 personer kring bord, teatersittning ca 25 personer).För stora möten och föreställningar används även ungdomslokalen Vikingaborg i Sonboda med plats för nästan 200 personer.

"Arbeta och bo på Åland"

Projektet "Arbeta och bo på Åland" har en projektgrupp som sammanställt en sida för dig som funderar på eller är på väg att flytta till Åland. Deras huvuduppgift är att snabbt ge svar på frågor som uppstår vid en flytt.

Läs mer på Arbeta och bo på Ålands hemsida. 

Att bo och leva i den åländska skärgården

Skärgårdskommunerna Brändö, Föglö, Kumlinge, Kökar, Sottunga och Vårdö gjorde en broschyr tillsammans under 2011. Broschyren gjordes i ett projekt, Tians Medvind, som ägdes av Företagsam Skärgård. Broschyren hittar du under "Bilagor" på den här sidan.

Föreningen Företagsam skärgård

Företagsam skärgård är en förening som grundades 2007 av de sex skärgårdskommunerna. Före föreningen bildades pågick Projekt Företagsam Skärgård under många år. Så här beskriver föreningen själv sin verksamhet:

"De sex åländska skärgårdskommunerna utgör en viktig del av Ålands själ. Vi vet samtidigt att det är utmanande att bo och verka här. Företagsam skärgård finns till för att driva företagsutveckling så att skärgården blir så attraktivt att befolkningsstrukturen blir hållbar. Det gör vi genom att driva projekt, samverka med myndigheter, ge företagsrådgivning och erbjuda plattformar för diskussioner."

Läs mer på Företagsam skärgårds hemsida.

Distansarbete

Vad är distansarbete?
Vad är viktigt för en distansarbetare?
Vad är viktigt för ett företag som anlitar distansarbetare?
Under år 2006 försiggick de sex åländska skärgårdskommunernas samprojekt för att främja distansarbete, med Brändö kommun som huvudman. Ett resultat av projektet var en informationsbroschyr om distansarbete, vilken du hittar under "Bilagor" på den här sidan.

Publicerad 19.3.2020
Uppdaterad 6.6.2020