Vad letar du efter?

Vandringsleder

På Föglö finns två vandringsleder som är skyltade, och en byavandring i Degerby. Här kan du läsa mer om dem!

Jyddö naturstig

Starta invid telefonmasten på Jyddö. Ledens totala längd är cirka 5 km, men det är också möjligt att gå bara halva leden om man så vill.

Sevärt är fågellivet, lövträdsbestånden och en del på Åland och i omkringliggande regioner sällsynta växter, liksom utsikten från Jyddö bötesberg.
Vid vandringsleden finns ett 10 meter högt fågeltorn. Det finns också en "Slogbod" nära telefonmasten, där man kan grilla och sitta och njuta av naturen precis invid vattnet. Det finns stockbord utplacerade på flera ställen längs leden!

Hastersboda vandringled

Start från Isakssons stugby i slutet av byn Hastersboda. Ledens längd är cirka 4 km.

Promenaden går längs med strandkanten och genom gammal skog. Skyltningen berättar om lokal historia, kulturmiljö och om naturens roll i skärgårdslivet förr i tiden. Vid vandringsleden finns även ett 10 meter högt fågel-/utsiktstorn med ståtlig utsikt. Du hittar enkelt runt vandringsleden, det finns vitmålade stenar som riktlinjer.

Byavandring i Degerby

Med hjälp av en karta som finns att köpa i Föglöbutiken, biblioteket och på Kommungården (1,50€) kan man lära sig mera om byggnaderna i byn, om tidigare invånare och historia.

Kartor

Kartor över båda vandringsleder finns som bilaga till höger på denna sida. 

Publicerad 19.3.2020
Uppdaterad 7.7.2020