Vad letar du efter?

Evenemang på torget i Degerby

Evenemang

Sommaren 2024 bjuder på liv och rörelse och ett fullspäckat program på Föglö! Föglös största evenemang den här sommaren är Ålands Dansbandsfestival som pågår mellan 7-13 juli på Restaurang Seagram med några av Sveriges största dansband. Festivalveckan på Föglö pågår mellan 5-14 juli med en massa programpunkter också i år, guidningar, marknader, öppna gårdar med mera. Under hela Festivalveckan återkommer fjolårets succé Contrytorget, på torget i Degerby. Även här blir det livemusik som kombinerar med dansbandsfestivalen. 

Den 29 juni firas Föglödagen i Degerby med traditionsenlig marknad på torget mellan 11.30-14.30. Föglödagen är en traditionella marknad med försäljning, servering, aktiviteter och underhållning. Senare på kvällen får Restaurang Seagram besök av en svenska artist, mer info när sommarens namn är släppta! 

Den 23 juli välkomnar vi några av skutorna från Tall Ships Race på deras väg mot Mariehamn. Torgkvällen denna tisdag går således under temat av sjöfart och sjömän! Försäljning, aktiviteter och underhållning på torget mellan 19-21. 

Torgförsäljning

På tisdagar under juli och början av augusti arrangeras torgkvällar i Degerby och på torsdagskvällarna bjuds det på underhållning på samma plats under juli. Vill du vara med som försäljare kan du läsa mer om hur du gör här: Torgkvällar i Degerby - Försäljare.

Föglödagen arrangeras åter den 29 juni, traditionell marknad på torget i Degerby. Detta år får vi dessutom besök av Finlandsvenska spelmansstämman. Passa på att vädra din folkdräkt i Degerby denna dag! Vill du vara med som försäljare så maila kontakt@foglo.ax för mer information och anmälan.

Under Föglöveckan kommer det finnas torgförsäljare på plats under hela veckan intill torget. Läs mer om det under Föglöveckans egna flik här på sidan. 
 

Midsommar på Föglö

Det finns tre stänger att besöka på Föglö under midsommar! Alla ser lite olika ut och har lite olika traditioner i iordningställandet. 

Degerby - Brandkårshuset
Enris- och lövbindning torsdag 20.6 kl 18
Stångresning fredag kl 13

Vargskär - Vargskärsgården (obs, ny plats för i år!)
Lövbindning torsdag 20.6 kl 19
Lövning och stångresning kl 14, kaffe & tårta för att fira den nya platsen.

Östersocken - Sommarö Högholm
Lövbindning torsdag 20.6 kl 18
Stångresning fredag 21.6 kl 16, sång och dans runt stången, lotteri-försäljning från kl 15.30. 

Håll dig uppdaterad!

Utöver det arrangeras en hel massa spännande runt i byarna. Läs mer i bilagorna på denna sida och följ våra sociala medier för regelbundna uppdateringar! 

Facebook: Föglö Turistinformation
Instagram: @visitfoglo

Ni är också varmt välkomna in till turistinformationen i Degerby för att ta del av mer information om vad som händer på Föglö. Våra turistinformatörer betjänar dig alla dagar mellan 9.45 - 18.45 från 14 juni fram till 18 augusti. 

Caroline Henriksson Näringskoordinator

Näringskoordinator/ kommunikatör
Kommunkansliet
Publicerad 3.6.2022
Uppdaterad 24.1.2024