Vad letar du efter?

Föglö som bostadskommun

♫ ♫ "Kom, kom ska vi bo på Föglö..." ♫ ♫

Föglö är en skärgårdskommun med ca 540 invånare. Befolkningsmässigt Ålands största skärgårdskommun och till arealen Ålands näst största kommun.

I centralorten Degerby finns all service man kan önska; butik med postombud, restaurang, café, tennisbana, gym, gratis utegym, boulebana, frisör, bibliotek m.m. Dessutom finns det i Föglö en oerhört vacker natur, jaktmöjligheter för fast bosatta, ett mycket rikt föreningsliv, goda möjligheter till fritidssysselsättningar för alla åldrar m.m.

I Kommungården i Degerby ligger Skärgårdskontoret där man kan hyra en PC med bredbandsuppkoppling och skrivare per timme eller dygn.

Föglö är en vänlig bostadskommun för barnfamiljer och har en mycket fin boendemiljö. Här finns ett daghem för barn i alla åldrar, förskola och eftermiddagsvård för barn i årskurserna 1-3, därtill hela grundskolan från klass 1-9.

Föglö ligger på ett lämpligt pendlingsavstånd från Mariehamn. Färjpasset Degerby-Svinö tar ca 25 minuter och det går drygt 10 färjturer per dag, från tidig morgon till sen kväll. Tack vare det är det fullt möjligt att bo i Föglö och pendla till arbetet på fasta Åland, vilket många också gör. Då kan man också ansöka om förtur och vara säker på att rymmas med på färjan. Är man fast bosatt i Föglö får man köpa årskort till skärgårdsfärjorna.

På byggnadsplaneområdet i Degerby finns vissa möjligheter också för personer som saknar åländsk hembygdsrätt att kunna erhålla jordförvärvslov och bosätta sig.

Föglö kommun välkomnar varmt inflyttare, vi kan erbjuda både radhuslägenheter och tomter för egnahemshus. Närmare upplysningar fås av kommundirektör Niklas Eriksson eller kommuntekniker Hans-Kristian Skaag.

Välkommen till Föglö!

Publicerad 19.3.2020
Uppdaterad 12.5.2020